Zagrebancija

Najstariji festival u regiji slavi 65. rođendan

Ovo ljeto, Ljubljana nudi pravu glazbeno-scensku poslasticu za sve ljubitelje vrhunske zabave. Ljubljana Festival slavi svoj 65. rođendan.

– Ponosan sam jer nam dolazi Nacionalna operna kuća iz Pekinga, Orkestar sanktpeterburške filharmonije, međunarodno poznata kazališna trupa ‘La Fura Dels Baus’, John Malkovich i mnogi drugi svjetski poznati solisti – izjavio je Darko Brlek, direktor Ljubljana festivala.

Festival 27. lipnja otvara izvedba ‘Carmina Burana’, a očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja. Kazalište ‘Komedija’, u suradnji sa Slovenskim narodnim gledališčem ‘Opera’ i Baletom ‘Ljubljana’, izvest će operetu ‘Kneginja čardaša’. U njoj glavne uloge tumače Sandra Bagarić i Đani Stipaničev.

– Počašćena sam što naše kazalište godinama dolazi na ovu manifestaciju. Imali smo malu stanku, ali ovaj put dolazimo s četiri predstave. Nadam se da će ljubljanska publika, koja je navikla na visoke kriterije, biti zadovoljna našom izvedbom. Đani i ja ćemo utjeloviti jednu prekrasnu ljubav, ustvari romansu starlete i čovjeka iz visokog društva, kako to i obično biva kao i u današnje vrijeme – našalila se operna pjevačica Sandra Bagarić.

Program Festivala obuhvaća i razne druge aktivnosti, kao što su likovne radionice za djecu i mlade. Najstariji festival u regiji trajat će do 31.kolovoza.

– Ljubljana je najljepša ljeti, a program je brižljivo koncipiran te uključuje poznate svjetske umjetnike i ansamble, tako da očekujemo da će biti velik broj posjetitelja – dodao je Brlek.

Program 65. Ljubljana Festivala možete pogledati na www.ljubljanafestival.si.

Exit mobile version