Zagrebancija

Najstarijem zagrebačkom klubu potrebno novo igralište

Nogometni klub ‘Šparta Elektra’ ponosi se svojom dugom povijesti. Osnovan je 1913. godine, te je jedan od najstarijih klubova u Hrvatskoj. Rade na amaterskoj bazi, a većina volontera okuplja djecu, odrađuje treninge i organizira utakmice. No, posao im uvelike otežava loše stanje igrališta, kojem je potrebna obnova.

– Do sada smo sami sebi stvarali uvjete, ali radimo s puno djece pa je to vrlo teško. S nama igralište dijeli i NK ‘Sloga’ pa se radi o oko 250 djece koji treniraju u jako lošim uvjetima – istaknuo je Ivan Bošnjak, voditelj škole nogometa NK ‘Šparta Elektra’.

Problem je to s kojim se bore više od deset godina.

– Ovo je jedina zelena oaza u ovom dijelu grada, sve oko nas je beton. Djeca dolaze ovdje trenirati, ali čim padne kiša i nastane blato, često odustanu. Zato bi nam umjetna trava dobrodošla, jer nemamo pomoćno igralište, niti imamo uvjete i prostor da bi se ono izgradilo – dodao je Kiro Naumovski, tajnik NK ‘Šparta Elektra’.

Vodstvo kluba ističe kako ovom akcijom žele da im se stvore uvjeti koji bi omogućili djeci da mogu normalno trenirati, a svog cilja ne planiraju odustati.

 

Exit mobile version