Zagrebancija

Mrak-Taritaš: Trnje je preskočen dio grada

Anka Mrak Taritaš

Autor: Leonarda Lujić 3/15/2015 15:16

Stanovnici Starog Trnja već godinama čekaju izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana kako bi mogli legalizirati svoje objekte jer je to zakonska obveza. Kako bi namjena zemljišta iz društvene prešla u mješovitu, moraju sudjelovati u javnoj raspravi i to zatražiti, ali će zahtjeve zbog sporih institucija podnositi već četvrti puta.

– Problem Starog Trnja je klasičan primjer preskočenog dijela grada, s kojim se nitko nije suočio i dosada riješio taj problem – izjavila je ministrica Anka Mrak-Taritaš koja rješenje ovog problema vidi u sređivanju stvari korak po korak.

– Smisao je da se napravi suvislo rješenje za Trnje i sagleda što to financijski znači za Grad Zagreb. Potrebno je rješavati stvari dio po dio. Ovaj čas vi ne znate ništa, imate neizvjesnu budućnost – obratila se stanovnicima Trnja.

Dok Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine, najavljuje kako će izmjene i dopune GUP-a biti donešene na sjednici 23. srpnja, Mrak Taritaš tvrdi kako se ne može znati što će se dogoditi za četiri mjeseca.

Osim problema s izmjenom namjene zemljišta, Trnjani od Grada zahtijevaju i da se odustane od predložene privremene trase izgradnje Ulice Prisavlje uz Savski nasip dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi na samom koridoru.

 

Exit mobile version