Zagrebancija

MILAN BANDIĆ: “Zimska služba spremna je za sve uvjete!”

Sve 264 ekipe spremne su za snijeg – zaključeno je na sastanku stožera Zimske službe.

– Mogu vam reći da imamo najbolju Zimsku službu u ovom dijelu Europe, najbolju tehniku, najbolje ljude, dovoljne količine soli, željeznu volju, dijamantnu disciplinu i izvršit ćemo svaki zadatak – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

– Soli za sada imamo negdje oko 13 i pol tisuća tona, to je za jednu onako blagu zimu, za cijelu sezonu, a imamo sipine negdje oko pet tisuća tona – dodao je Hasan Džombić, rukovoditelj Zimske službe Zagrebačkih cesta.

Dosadašnja količina snijega koja je napadala, ističe zagrebački gradonačelnik, nije razlog za brigu.

– Ovo je ubod komarca, oko devet centimetara snijega, to je malo zagrijavanje. Planiram da snijeg pada što više oko Zagreba, a što manje u Zagrebu, ali ako i padne mi ćemo odgovoriti zadatku. Kako sam rekao i prije desetak godina, da ćemo te pahulje loviti i po zraku ako treba, a kad padnu na zemlju, u roku 12 sati zacrnit ćemo zagrebačke ulice, vidjet će se sve i ako treba polizat ćemo zagrebački asfalt – našalio se Bandić.

Spremna je i Mala zimska služba, koju čini oko 105 ekipa, a zadatak im je do šest ujutro osigurati sve kritične točke.

– Radi se prema prioritetima, prvenstveno to se odnosi na prilaze školama, vrtićima, bolnicama, zatim autobusna i tramvajska stajališta i sve javne ustanove koje su nužne za normalno obavljanje funkcije grada. Sve podružnice i kooperanti su ispunili svoje zadatke prema operativnim programima, dalje se radilo prema zamolbama, nalozima komunalnih redara koji su izlazili i obišli grad i eventualno ako se dogodilo da neka lokacija da nije počišćena, mi smo po hitnom postupku to napravili – rekla je Dragana Jaramaz, koordinatorica Male zimske službe.

Apeliraju na građane da naprave i svoj dio posla, odnosno očiste snijeg te posole ispred svojih kućnih pragova, zgrada i poslovnih prostora, kako bi sve funkcioniralo bez poteškoća.

Exit mobile version