Zagrebancija

Milan Bandić održao predizborno obećanje, krenula izgradnja Tržnice Dubec!

Na sjevernom dijelu okretišta Dubec počela je gradnja nove moderne tržnice za koju će Grad Zagreb izdvojiti 6,6 milijuna kuna.

– Ideja je krenula kada smo zbog preuređenja okretišta na Borongaju morali naći zamjensku lokaciju prodavačima kako bi ljudi i dalje mogli raditi svoj posao i tako prehranjivati svoje obitelji – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Građevina će biti izvedena kao samostojeća nadstrešnica u obliku trokuta, podno koje će biti smješten jednokatni objekt s prostorima za upravu, ugostiteljstvo i javne sanitarije. Također, Tržnica Dubec imat će 52 kioska za trgovce.

– Zahvalili bismo se gradonačelniku što njegovo obećanje nije bilo predizborni trik! Ovo je dokaz da se još uvijek vjeruje u nas male obrtnike – poručila je obrtnica Sanja Glasnović, a predsjednik VGČ Gornja Dubrava, Damir Oniško dodao:

– Ovo je izniman projekt za Gornju Dubravu, jer će se Tržnica izgraditi na značajnom čvorištu za našu gradsku četvrt. Ovdje svakodnevno prometuje preko 1.400 prometnih jedinica.

Kako stoji u projektnoj dokumentaciji, središnji se prostor tržnice planira hortikulturno urediti te popločiti.

Exit mobile version