Zagrebancija

Memorijalni nogometni turnir posvećen poginulim hrvatskim braniteljima

Međunarodni nogometni turnir ‘Darko Mateša’ i ove je godine privukao brojne klubove iz Hrvatske i susjednih zemalja.

– Istaknuti hrvatski nogometni klubovi, kao što su Dinamo i Hajduk, svake godine sudjeluju na turniru. Najviše puta su se veselili dinamovci. Mi smo skromni, samo smo tri puta bili prvaci – izjavio je Ivica Perković, predsjednik NK ‘Hrvatski Dragovoljac’.

Ovaj memorijalni turnir posvećen je poginulim hrvatskim braniteljima.

– Dali smo mu ime po hrvatskom bojniku Darku Matešu, zapovjedniku 102. samostalne novozagrebačke brigade, koji je preživio rat. Zatim se 1995. godine, na jednoj nogometnoj utakmici, sudario s protivničkim igračem te pao u betonski šaht, udario glavom i na mjestu preminuo – dodao je Perković.

Trodnevni turnir održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a u pripremi su i novi projekti koji će ojačati nogometnu infrastrukturu.

– Završavamo novi teren NK ‘Trnje’, a prošli tjedan smo otvorili novi teren NK ‘Maksimir’. Od početka kolovoza do sredine rujna stavit ćemo novu umjetnu travu, zatim ćemo završiti projekt zgrade sa sobama za smještaj nogometaša NK ‘ Hrvatski Dragovoljac’. Do kraja godine napravit ćemo i južnu tribinu – zaključio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Exit mobile version