Zagrebancija

Maksimirske jeseni okupile posjetitelje iz čitave Hrvatske, Slovenije i Srbije

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi Maksimirske jeseni privukla je umirovljenike iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Srbije i Slovenije. 14. godinu za redom park Maksimir ugostio je ovu sportsko-rekreacijsku, kulturno-umjetničku, te zdravstveno-preventivnu manifestaciju.

– U Maksimiru danas imamo sve ono čime se starija populacija bavi. Tu su sportski sadržaji, kreativni sadržaji, glazbeni sadržaji i još mnogo toga. Imamo kuglanje, šah, poeziju. Dakle, sve što stariji rade u bilo kojem segmentu života i u bilo kojem kutku Lijepe naše – rekla je Jasminka Dlesk Božić, ravnateljica Doma za starije osobe Maksimir.

Preko 400 sudionika Maksimirskih jeseni korisnici su Doma za starije osobe Maksimir, a među njima se svakako ističu nadaleko popularne mažoretkinje koje su ovom prilikom izvele Radetzky marš.

– Mi moramo duže trenirati jer smo starije. Treba nam puno ponavljanja. Vježbamo i nekoliko mjeseci jednu koreografiju kako bi s njom mogli izaći na pozornicu – ispričala nam je Nada Majcen,
voditeljica Maksimirskih mažoretkinja

Čitavo događanje od samih začetaka uživa veliku potporu Grada Zagreba.

– Maksimirske jeseni su nešto što iz godine u godinu raste, svake godine bilježimo sve veći broj posjetitelja i sudionika. Ja se sjećam da je prvih godina Maksimirskih jeseni to bila mala manifestacija, ni jedna desetina današnje. Sigurna sam da će i dalje rasti – dodala je Višnja Fortuna, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.

Nakon zabave i brojnih natjecanja u kojima su sudjelovale osobe starije životne dobi, svi okupljeni su se zaputili na besplatan obilazak Zoološkog vrta.

Exit mobile version