Zagrebancija

Kovačević Bajiću: Počnite procesuirati Bandića

Pero Kovačević

1/17/2011 12:43

Vijećnik gradske četvrti Trnje i zamjenik predsjednice HSP Ante Starčević, Pero Kovačević poslao je danas otvoreno pismo ministru Branku Bačiću, državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i predsjedniku Skupštine Borisu Špremu u kojem je naglasio da se ministarstvo graditeljstva oglušilo na njegov zahtjev za poništenjem svih građevinskih dozvola na lokacijama za koje je Skupštinsko povjerenstvo utvrdilo da je bilo malverzacija oko ispravaka GUP-a.

Kovačević podsjeća kako je još u lipnju otkrio da su provedene nezakonite izmjene i dopune UPU.-a Vrbik i središnji dio i UPU “Munja”, te podnio prijavu državnom odvjetniku zbog nezakonito izvršenih izmjene i dopune ova dva UPU-a. U prijavi je naznačio da je ukupno obavljeno 58 Ispravaka dokumenata prostornog uređenja što ih je donijela Gradska skupština Grada Zagreba u razdoblju 2006-2009 godina, te da treba provjeriti i 56 ostalih ispravaka.

U studenom prošle godine pozvao je na poduzimanje konkretnih i zakonitih pravnih mjera poput stavljanja izvan snage svih nezakonitih Ispravaka kojima su mijenjani i dopunjavani dokumenti prostornog uređenja te od Gradske skupštine i gradonačelnika tražio pokretanje postupka oglašavanja pravno ništavnim lokacijskih i građevinskih dozvole, izdatih na temelju nezakonitih Ispravaka, koji su u pripremnoj fazi pravog konzumiranja.

No, tvrdi da su se i Skupština i gradonačelnik oglušili na njegove zakonite prijedloge i zahtjeve, kao i bivša ministrica Marina Matulović Dropulić.

Kovačević smatra da ukoliko DORH i Ministarstvo ne misle ništa poduzeti da se tada moraju procesuirati novinari koji su pisali o malverzacijama.

“Ignoriranje mojih zahtjeva i prijave tumačim time da su  nezakoniti ispravci dokumenata prostornog uređenja pravno valjani. Ukoliko držite da su nezakoniti ispravci dokumenata prostornog uređenja pravno valjani, što se može protumačiti iz njihovog nepostupanja po mojoj prijavi i zahtjevima tada sam obvezan podnijeti prijavu protiv sebe zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.Poštovani, učinite konačno nešto ili procesuirajte mene i medije koji smo otvorili pitanje nazakonitih ispravaka, gradnje zlatnih WC-a, nadstrešnica i drugih afera na koje pravna država nije reagirala”, odlučan je Kovačević u svom otvorenom pismu.

 

Exit mobile version