Zagrebancija

Jedan od najmagičnijih bendova svijeta u Močvari

The Gathering

Autor: Maja Gujinović 2/1/2010 14:09

‘The Gathering’, nizozemski bend koji je prije šest godina razgalio srca svojih mnogobrojnih fanova,održavši jedan od najemotivnijih koncerata u slavnoj i bogatoj povijesti Močvare, ponovo se večeras vraća na scenu ovog kluba. Izlazak novog albuma ‘The West Pole’ i proslava 20 godina postojanja, najbolji su mogući razlozi za povratak jednog od najmagičnijih bendova današnjice u Hrvatsku.

Kao rijetko koji bend, The Gathering su cijelu karijeru proveli razvijajući svoj glazbeni izričaj, ne plašeći se pritom promjena koje takvo traganje neizbježno donosi i ne mareći za reakcije i mišljenja drugih. Srećom, ova skupina divnih ljudi očito je odavno otkrila Kamen mudraca jer sve što su glazbeno ‘dotaknuli’ pretvorili su u zlato, pa su njihovi albumi, bez obzira radi li se o davnoj doom fazi ili kasnijem atmosferičnom trip-rock stilu, uvijek nailazili na oduševljenje i kritike i fanova. Tako je npr. ‘Mandylion’ proglašen jednim od 50 najboljih nizozemskih albuma svih vremena!

Bend koji izvrsno funkcionira live na sceni kao i na albumima

A da njihova magična i emocijama nabijena glazba itekako dobro funkcionira u live okruženju dovoljno govori podatak da je njihov live dvd ‘A Sound Relief’ dobio prestižnu Edison award (nizozemsku inačicu Grammy-a), a oni sami su nekoliko puta proglašavani najboljim nizozemskim live bendom. Upravo tu činjenicu potvrđivali su kako na bezbrojnim turnejama tako i nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury i Roskilde. Mnogo prije nego što je to postalo moderno, The Gathering su okrenuli leđa i glazbenoj industriji pa su svojim DIY pristupom zaradili dodatno štovanje mnogih, a sebi omogućili neometano umjetničko stvaralaštvo.

Uvod u ovaj magični koncert odsvirati će u 20 sati njihovi zemljaci sympho/rock/metal ‘Autumn’. Ulaznica na dan koncerta, na blagajni Močvare je 120 kuna a može se i rezervirati na bobo@metalsoundmagazine.com.

 

Exit mobile version