Zagrebancija

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać kreće u izgradnju objekta s preko 200 smještajnih jedinica

Pomogli su 3.750 osoba, skuhali 6.200 obroka, kupili 2.200 autobusnih karata i osigurali preko 20.000 noćenja. Suma je ovo petogodišnjeg rada Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać koja pomaže ljudima iz različitih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji na liječenje dolaze u Zagreb. Do sada su njihovi korisnici boravili u 6 smještajnih jedinica dislociranih po čitavom gradu, no taj problem riješit će se kroz iduće 4 godine.

– Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać danas predstavlja projekt izgradnje Doma fra Mladen Hrkać u koji će se moći smjestiti više od 200 osoba koje nam u Zagreb svakodnevno stižu iz svih krajeva. Dom će omogućiti smještaj osoba s invaliditetom, osoba kojima je potrebna stroga izolacija, majki s djecom, te osoba koje dolaze na liječenje ili kontrolne preglede u Zagreb – ispričao je Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Udruga je pravo gradnje projekta dobila na gradskom zemljištu uz Aveniju Gojka Šuška u zagrebačkoj Dubravi.

– Ovaj moderni objekt smjestit će se na pravokutnoj parceli od 5.000 metara kvadratnih na južnom dijelu Hercegovačke franjevačke provincije prema okretištu Dubrava. To će biti najljepši prostor s 200 stambenih jedinica u Gradu Zagrebu – najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Među brojnih udrugama, kojih u gradu Zagrebu ima preko 12.500 ova se ipak može pohvaliti titulom najbolje. Naime, Europski parlament udruzi je uručio nagradu Europski građanin 2016. godine kojom je proglašena najboljom udrugom Republike Hrvatske.

Exit mobile version