Zagrebancija

HRVATSKA PONOVO NA NAJVIŠEM TRONU

Press materijal

Europa Kup Super Finale upisat će Hrvatsku kao prvog pobjednika ovog turnira. Današnja finalna utakmica protiv Španjolske završena je maestralnom izvedbom Barakuda što se vidjelo i rezultatski zabilježivši 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

– Novi veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Novo zlato u našoj kolekciji. Sretan sam što sam na čelu ovakve reprezentacije i što vodim ovako divne momke. Rekao sam i lani nakon Budimpešte, kažem i sada – idemo dalje. Sretni i ponosni! Idemo dalje. – poručio je izbornik Ivica Tucak.

Press materijal
Press materijal

Ponajbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s čak šest ostvarena zgoditka, potom Vukičević s dva, te Vrlić, Joković, Bušlje i Garcia s po jednim zabilježenim pogotkom. Utakmicu je obilježio i Marko Bijač svojim fantastičnim obrana.

– Vrhunska predstava od početka do kraja. Kontrolirali smo utakmicu, te smo u drugom poluvremenu našim ritmom zabili nekoliko golova iz kontre, te održavali tu prednost do kraja utakmice. A to što je Bijač večeras radio na golu, zaista ne znam kada je neki golman ovako dobro branio u kontinuitetu. Danas su svi pokazali vrhunsku predstavu. Čestitam svima. Hvala publici što je došla. Mislim da se ovaj trofej zasluženo nalazi u našoj vitrini. – izjavio je Fatović.

Press materijal
Press materijal

Riječka publika četiri je dana punila tribine na bazenima Kantrida, te su na svojim gromoglasnim navijanjem nosili Barakude prema pobjedi i u finalu.

– Igramo za hrvatsku reprezentaciju i predstavljamo svoju zemlju i sigurno ti mora biti stalo da igraš, da se boriš. Na ovom turniru smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. A danas uz ovakvu publiku nismo mogli izgubiti. Još uz ovakva dva vrhunska pojedinca Fatovića i Bijača koji su odigrali perfektno, jer dati šest golova u finalnoj utakmici izuzetan je uspjeh i pothvat – zaključio je kapetan reprezentacije, Andro Bušlje.

Ponajbolji španjolski igrač bio je Alberto Munarriz Egana s tri zabilježena pogotka.

Utakmica za treće mjesto između reprezentacije Srbije i Italije završila je pobjedom Italije rezultatom 10:9.

Press materijal

Exit mobile version