Zagrebancija

Holding traži krivce za rasističku poruku

Autor:: S.M. 2/4/2010 21:00

– Ispričavamo se svima zbog tog napisa. Poslali smo isprike u sve udruge te se još jednom ispričavamo jer takvo ponašanje ne podržava ova tvrtka– rekao je Ante Cicvarić, voditelj podružnice Autobusni kolodvor.

On je napomenuo je da nisu sigurni je li taj natpisa zalijepio njihov radnike ili je ta poruka zalijepljena s vanjske strane stakla.

– Radnica koja je na slici trenutno je na godišnjem pa čekamo njezino očitovanje. Također ispitujemo sve radnike koji su tog dana radili i kada budemo imali njihove izjave onda ćemo moći znati točno što se dogodilo.

Kako neslužbeno doznajemo radnice koja je na slici 20 godina radi na Autobusnom kolodvoru, a njezine kolege tvrde da ona nije mogla napraviti tako nešto. U Holdingu sumnjaju da je natpis zalijepljen izvana te da njihovi zaposlenici s tim događajem nemaju ništa.

Autobusni kolodvor je poznat po tome da tamo prosi veliki broj Roma koji znaju biti bezobrazni i nasilni. Novinari su nekoliko puta radili reportaže o prosjačenju na kolodvoru. Sami Romi su im se pohvalili kako odlično zarađuju prodajući kalendare za 10 do 15 kuna, a da ih ti kalendari koštaju 50 lipa. Neki su išli tako daleko da su tvrdili da od prosjačenja i prodaje kalendara mogu zaraditi za BMW-e.

 

Exit mobile version