Zagrebancija

STOJAK: “Hoće li Gradska uprava postati još neučinkovitija osnivanjem dodatnih gradskih ureda?!”

Foto: Jabuka TV

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport podijelit će se na tri zasebna ureda, a osniva se i novi Gradski ured za međugradsku i međunarodnu suradnju. Broj gradskih ureda time se penje na 25.

– Uskoro ćemo imati tri nova pročelnika, u svakom uredu po tri nova zamjenika pročelnika, više od nekoliko pomoćnika pročelnika i tako dalje. Bojim se da je to osnovna intencija ovih promjena i zato mi je ona neprihvatljiva jer smatram da se obrazovanje, kultura, sport i mladi neće staviti u bolju poziciju te će se sve svoditi na ispunjavanje predizbornog sporazuma – ističe Stojak te dodaje kako osnivanjem nekih novih gradskih ureda gradska uprava postaje još glomaznija, a time i neučinkovitija.

Razdvajanje neće pridonijeti rješavanju brojnih nedovršenih projekata u Gradu Zagrebu, smatra Stojak. Gradonačelnik Milan Bandić odgovara da je inicijativa razdvajanja ureda njegova te da će u konačnici donijeti rezultate.

– Koštat će manje nego rezultat koji ćemo mjeriti za godinu dana. Zadnjih 15 godina bilo je dosta govora o podjelama ureda pa sad ćemo vidjeti. Ukoliko bude bolje ostat će, ako ne, nakon godinu dana vratit ćemo natrag – zaključio je Bandić.

Sjednica Gradske skupštine s prijedlogom proširenja gradskih ureda održat će se 31. kolovoza.

Exit mobile version