Zagrebancija

Hendi ping reprezentacija putuje u Hannover

Autor: Tamara Kranjčić 7/11/2015 14:37

Stolnotenisači s invaliditetom Hendi pinga spremaju se na put u Hannover na Specijalne olimpijske igre koje se održavaju od 12. do 20. srpnja. Udruživši snage s Vukovarom, hrvatsku reprezentaciju čini ukupno 10 članova, koji pod vodstvom predsjednika Hendi ping lige Nenada Cvitkovića iz Zagreba te trenera Tomislava Dubravčića iz Vukovara po prvi puta odlaze na ovo natjecanje.

Hendi ping članovi pripremaju se za ovaj događaj već 12 godina, koliko i postoji Hendi ping liga. Predsjednik Hendi ping lige Nenad Cvitković nadodaje da već pet godina Hendi ping organizira i međunarodno natjecanje, a ovo je prvi puta da je netko izvan granica Hrvatske prepoznao taj trud. Članovi reprezentacije Velimir Kovačević, Nikola Gecek i Zoran Bralić nisu skrivali uzbuđenje, a vjerujemo da je tako i s vukovarskim dijelom reprezentacije, Miroslavom Ivanom, Davorom Azenićem i Josipom Matoševićem. Vesele se putovanju u Njemačku i očekuju dobre rezultate.

Reprezentaciju Hendi ping lige također su podržali njihovi Ambasadori dobre volje, glumica Kostadinka Velkovska, glazbenici Željko Krušlin – Kruška te Walter Neugebauer. Hendipingaši imaju podršku i Gradske uprave iz koje ističu neosporni značaj Nenada i supruge Senke Cvitković.

– Oni sa svojim entuzijazmom ovim ljudima pružaju ono što bi trebali i svi ostali građani: malo više senzibiliteta prema tim ljudima i ne odvajati ih od sebe, nego pokušati s njima surađivati i živjeti, s njima igrati stolni tenis i na takav način pokazati im da smo zajedno, a ne da su oni netko drugi – objašnjava Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade.

Nekadašnje atomsko sklonište u Utrinama, skromna dvorana za Hendi ping stolnotenisače, ovih dana je mjesto nabujale atmosfere i motivacije. Ne tako skromnih očekivanja, ali i još većeg duha, Hendi ping reprezentativci dokaz su da, gdje ima volje, ima i načina. Želimo im puno dobre energije i uspjeha!

 

Exit mobile version