Zagrebancija

Greta prokazala Bandića za urbanistički kriminal

Autor: Sanjin Španović 12/13/2010 22:47

Savjetnica zagrebačkog gradonačelnika i bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović Pavičić ispitana je nedavno od strane USKOK-a zbog slučaja 215 ilegalnih promjena GUP-a pod krinkom ispravljanja tehničkih pogrešaka.

Kako novinarka Večernjeg lista neslužbeno doznaje, Greta Augustinović Pavičić cijelu je odgovornost prebacila na gradonačelnika Bandića i njega prokazala kao najodgovornijeg za ovaj urbanistički kriminal.

Podsjetimo, portal Zagrebancija neki dan je ekskluzivno objavio da je USKOK naložio policijsku istragu za 13 promjena urbanističkih planova. Ta informacija bila je znakovita jer su nakon dugo godina i mnogih prijava USKOK i DORH odlučili jednu od njih protiv Milana Bandića ‘ne držati u ladici’ već uputiti policiji na istraživanje.

Da je Milan Bandić znao za cijeli ovaj slučaj dokazuje i činjenica da je još kao SDP-ov gradonačelnik na jednom od posljednjih sastanaka kluba zastupnika SDP-a u Skupštini galamio na sadašnju tajnicu Jadranku Blažević jer ona nije nastavila s praksom koju je radila Augustinović Pavičić, već je Ministarstvu poslala mišljenje Što učiniti s tim zahtjevima za ispravcima.

Kao što smo prije nekoliko mjeseci već pisali, Blažević je od resorne ministrice Marine Matulović Dropulić dobila mišljenje kako bi ispravci ovih prostornih plamova bili protuzakoniti.

– Znate li vi koliko milijuna kuna leži u u vašoj ladici, a vi se tu smješkate i sprječavate daljnji razvoj Zagreba – galamio je tada Bandić na Blažević.

Da je to zaista bilo tako, potvrdili su jednom prilikom i Tomislav Saucha, SDP-ovac na čelu Povjerenstva za utvrđivanje malverzacija oko GUP-a, ali i Jurica Meić (SDP) na prošloj sjednici Skupštine.

 

Exit mobile version