Zagrebancija

ANDRIJA MIKULIĆ O ODLUCI IZVRŠNOG ODBORA HNS-A: ‘Gradski zastupnici su ti koji će odrediti što će biti na Sveticama’

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kojom privremeno odustaju od gradnje nogometnog kampa na Sveticama.

– Ne znam što je to privremena kategorija odustajanja, mogu vas samo podsjetiti da je Grad Zagreb otvorio i vrata i prozore jer držimo da nam je jedan takav kamp i više nego potreban – rekao je Andrija Mikulić.

Prisjetimo se, HNS je nedavno prezentaciju na kojoj su trebali predstaviti projekt izgradnje Hrvatskog atletsko – nogometnog centra Svetice otkazao, pod isprikom da neće moći sudjelovati u daljnjem radu na projektu dok ga ne razmotre na idućoj sjednici Izvršnog odbora.

– Mene to sve malo čudi. Kada smo pitali otkud drastično smanjenje kvadrata određene namjene, sportskih površina, pa nakon toga i građevinskih površina, a povećanje nekih drugih, vidjeli ste kakav smo odgovor dobili. Smatram da je to neozbiljno od strane HNS-a, tko god da tamo sjedio. Pa što ste radili gospodo zadnje dvije godine, koliko ste samo molili da točka dođe na dnevni red Skupštine – komentirao je Mikulić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još je 2015. godine najavljivao početak kontroverznog projekta gradnje kampa koji košta 92 milijuna kuna.

– Grad Zagreb, Skupština i gradski zastupnici i dalje ostaju otvoreni. Svaku ćemo dobru odluku i inicijativu podržati, ali nikada nećemo dići ruku za nešto bianco, što ne znam i ne vidimo – zaključio je predsjednik Skupštine.

Sudbina kampa na Sveticama do daljnjeg ostaje neizvjesna.

Exit mobile version