Zagrebancija

OPORBA KRITIZIRALA RAD GRADSKIH UREDA: Grad Zagreb ne namjerava dizati plaće iduće godine

Na sjednici Gradskog odbora za komunalno gospodarstvo raspravljalo se o prijedlogu proračuna Grada Zagreba za 2018.godinu. Prihodovna strana proračuna se smanjuje, te iako ta stavka postoji u kolektivnom ugovoru, povećanje plaća u predškolskim, kulturnim i drugim ustanovama neće se dogoditi.

– U ovom proračunu nije planirano povećanje plaća iduće godine. Iako po kolektivnom ugovoru takva odredba postoji, naprosto zbog proračunske ograničenosti nije bilo moguće planirati povećanje plaća. Ovdje se radi o svim onim zaposlenicima koje stalno nabrajamo, a to je 5600 u predškolskim ustanovama, 1850 u kulturnim ustanovama, oko 400 zaposlenika u javnoj vatrogasnoj postrojbi, 450 zaposlenika u ustanovi za upravljanje sportskim objektima itd. – pojasnila je Vjera Salopek, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za financije.

Oporba je kritizirala rad Grada Zagreba i Gradskih ureda, te izvršenje proračuna za ovu i prethodnu godinu.

– Vidjeli smo kod izvršenja da je najveći porast plaća bio u uredu gradonačelnika gdje sigurno nisu tete iz vrtića – navodi Vladimir Ferdelji, član Odbora za komunalno gospodarstvo GSGZ.

– Ja ću se prisjetiti bivšeg pročelnika koji je govorio da je proračun politički dokument gdje oni koji su na vlasti ostvaruju svoj program – tvrdi Zvane Brumnić, član Odbora za komunalno gospodarstvo GSGZ.

Prvo čitanje prijedloga Proračuna za 2018. godinu zakazano je na sjednici Gradske skupštine 30.studenoga.

Exit mobile version