Zagrebancija

Gospodarski susreti na Bedeničkim danima

Autor:: Vesna Milkić 6/10/2010 16:29

U nizu događanja koje će stanovnici Zeline i okolice moći posjetiti tijekom šestog mjeseca jedno će se zbiti već ovog vikenda. Naime, u petak 11. lipnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 17 sati započet će Bedenički dani, tradicionalna manifestacija koja obuhvaća niz gospodarskih, kulturnih i sportskih susreta.

U sklopu Bedeničkih dana organizirana je i 7. izložba sira Zagrebačke županije, čiji je domaćin i organizator i ove godine najsjevernija općina Zagrebačke županije, općina Bedenica. Prilikom otvorenja izložbe sira, čiji je pokrovitelj Zagrebačka županija, dodijelit će se diplome i priznanja za najbolje ocijenjene sireve. Otvorenje izložbe sira je u 19 sati.

Nakon prigodnog domjenka organizirana je prava domaća veselica, uz emisiju radija Stubice uživo te grupe Podvinčani i Haubixi.

Program Bedeničkih dana nastavlja se u subotu cjelodnevnim nogometnim turnirom pionirskih ekipa  U-12, u kojem će nastupiti pioniri eminentnih prvoligaških klubova, zabavnim programom te nastupom KUD-a Danica iz Bedenice i pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Bedenica.

U nedjelju, 13.06. u 11,00 sati služit će se koncelebrirana Sveta misa, a Vidovdansko i Antunovsko proštenje nastavit će se zabavnim programom uz ”Domaće tamburaše” i vatrogasnu vježbu. Za veseli završetak ove manifestacije pobrinut će se Grupa XL.

 

Exit mobile version