Zagrebancija

Goropadni Medvjedi s devet komada ispratili Linz

Igrači Medveščaka u pokušaju postizanaj pogotka

Autor:: Ante Perković 10/9/2010 10:48

Medveščak je u petak odigrao utakmicu za pamćenje. Naime, u 9. kolu EBEL lige u godste ima je došao Linz koji je prošle godine bio viceprvak, ali je u ovoj sezoni startao očajno i zauzimaju deveto mjesto ljestvice.

Očekivala se teška i tvrda utakmica, ali Medvjedi su pružili partiju od koje zastaje dah. Iako je bio produženi vikend zbog Dana Nezavisnosti, Ledena dvorana Doma sportova ponovno je bila puna do posljednjeg mjesta.

Utakmica je krenula onako kako smo svi i očekivali, tvrdo, gdje su momčadi ispitivale snage, ali Medveščak je u 8. minuti utakmice došao do prednosti preko Johna Hećimovića, a asistirao mu je Joel Prpich.

Samo minutu poslije Medvjedi su povećali prednost na 2:0, a ponovno je strijelac bio Hećimović, a asistent Prpich. Dalo se već tad naslutiti da se je nešto u zraku, ali da će do kraja utakmice u pasti još sedam golova u mreži Linza, e tom se nitko nije nadao.

Prpich i Hećimović za pamćenje

Sjajnu prvu trećinu naši su hokejaši okrunili još s dva pogotka. Prvo je u 11. minuti prednost na 3:0 povisio Kinashwich, a trećinu iz snova u 16. minuti pogotkom za 4:0 zaokružio je Prpich, kojem je asistirao Hećimović.

Bila je to najbolja trećina Medvjeda u EBEL-u i nitko se nije nadao da se ovakvo nešto može ponoviti u drugoj trećini, a da ne govorimo da može i bolje od toga, ali su nas hokejaši Medveščaka demantirali.

Već u trećoj minuti druge trećine na 5:0 povisio je Rabbit, a isti igrač asistirao je Banhamu za 6:0. Samo tri minute poslije Hećimović je ponovno pogodio na asistenciju Prpicha za 7:0. Ovaj dvojac u ovoj utakmici igrao je besprijekorno i sve što su zamislili su i napravili.

Navijači u Ledenoj bili su u ekstazi, pjesma nije prestajala, a Medvjedi su im se za takvo navijanje na pravi način odužili na ledu.

Fenomenalnu noć John Hećimović zaokružio je s još dva pogotka. Prvo mu je za 8:0 i njegov četvrti pogodak ponovno asistirao Prpich, a konačnih 9:0 i veličanstvenu utakmicu Medvjeda zaokružio je pogotkom na asistenciju Serticha.

Posljednju trećinu naši su hokejaši samo odradili i ona je završila s rezultatski nepopularnih 0:0, ali ono što su dotad pružili hokejaši naše momčadi bilo je fenomenalno.

Trenutno Medveščak ima deset bodova i zauzima peto mjesto ljestvice EBEL lige.

 

Exit mobile version