Zagrebancija

Filip Hrgović i Hrvoje Sep vratili se u Zagreb

Autor: Daria Simić 8/18/2015 14:39

U Hrvatskoj još uvijek ne jenjava oduševljenje oko 23-godišnjeg Zagrepčanina Filipa Hrgovića, koji je postao drugi Hrvat s naslovom europskog amaterskog prvaka u boksu. Prije njega to je za rukom pošlo jedino legendarnom Mati Parlovu. Usprkos zadivljujućem uspjehu ovaj talentirani sportaš ostao je skroman i motiviran.

– Ova ‘parada’ i sve ostalo što se zadnjih nekoliko dana događa jako lijepo izgleda, predivno je i hvala svima na tome, ali to nije moja realnost. Moj život je u dvorani s mojim trenerom s kojim treniram i znojim se već deset godina. Moja realnost je i moja obitelj koja već deset godina živi za mene i za moj uspjeh. Oni su sve to dosta stresno proživljavali, kao i moj tim, moj tajnik i pomoćni trener. Prije svega trebam njima zahvaliti na svemu. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće – rekao je Filip Hrgović.

Na pitanje kakav je osjećaj biti nasljednik legendarnog Parlova, Hrgović je izjavio kako je na dobrom putu da stoji uz rame legendi, ali ga čeka još dosta posla.

– Mislim da nisam još naslijedio Matu Parlova, ali sam na dobrom putu. Trebat će tu još odličja, medalja i rezultata da bih mogao stati rame uz rame s legendom – dodaje Hrgović.

Uz Filipa Hrgovića, izvrstan rezultat ostvario je i Hrvoje Sep koji je osvojio brončanu medalju u poluteškoj kategoriji. Međutim, Sep ostvarenim rezultatom nije zadovoljan, iako je doprinos klubu, ali i državi izvrstan.

– Nije neka tajna ako sportaš kaže da nije zadovoljan, a nije došao do kraja. To je sasvim normalno, pogotovo s našim pristupom sportu kojeg nam je u glave zacrtao naš trener. Rezultati koje sam ostvario nisu oni koje sam osobno želio, ali naš generalni uspjeh kao kluba i kao vrlo male države jer ogroman. Ovo nam je samo stepenica dalje, naš cilj je svjetski tron – smatra Hrvoje Sep.

Hrgović i Sep su svojim rezultatima na Europskom prvenstvu na prvoklasan način promovirali hrvatski boks, a uz malo sreće, nadamo se da će i na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama zasvirati hrvatska himna.

 

Exit mobile version