Zagrebancija

Dijelili šest, a samo troje dobili stipendiju

Tomislav Saucha iz SDP-a

Autor:: Ana Zorić 4/19/2011 12:33

Tomislav Saucha (SDP) na Odboru za obrazovanje i šport ukazao je na činjenicu da Povjerenstvo nije uspjelo podijeliti sve stipendije koje su bile predviđene za doktorande. Na Natječaju za dodjelu stipendija Grada Zagreba doktorandima za akademsku godinu 2010./2011. navedeno je da će se dodijeliti šest, međutim, samo tri doktoranda dobili su stipendije. 

– I meni je to jako čudno, sa srednjoškolcima i studentima nismo imali problema, vjerojatno su bolje informirani – komentirao je Saucha koji je rekao da su kriteriji za doktorande prilično strogi.

Saucha je istaknuo da presudnu ulogu pri odabiru kandidata imaju izvannastavne aktivnosti, te da su neki fakulteti ranije imali dekansku nagradu dok drugi nisu, a ta nagrada također donosi bodove potrebne za dobivanje stipendije.

Predsjednica odbora Danira Nakić-Bilić također se složila s konstatacijom da su učenici bolje informirani jer se vjerojatno roditelji brinu za to, te da nikoga neće vući za rukav.

Iznos Stipendije za doktorande utvrđen je u visini 60 posto prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje I.-VIII. mjesec godine u kojoj se natječaj raspisuje, što za ovu akademsku godinu iznosi 3.740,40 kuna mjesečno.

 

Exit mobile version