Zagrebancija

Digitalna i tehnološka rješenja u medicini

Press materijal

III. Regionalnu konferenciju digitalne medicine ‘Budućnost je sada’ otvorit će Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, u Zagrebu 13.4.2018. godine.

Okupit će najveće zdravstvene i IT tvrtke, državnu i lokalnu administraciju, liječnike, male i srednje zdravstvene tvrtke. Pokrovitelji su Ministarstvo zdravstva, HZZO i Središnji ured za digitalizaciju. Konferenciju će otvoriti Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić.

Ovogodišnja konferencija obuhvatit će širok spektar tema koje se tiču primjene digitalnih i tehnoloških rješenja u medicini i farmaceutici. Posebno će zanimljiva biti rasprava ‘Bring IT on’ o osjetljivom pitanju dostupnosti i korištenja osobnih podataka iz digitalnih dosjea pacijenata i eKartonu kao prekretnici u digitalizaciji zdravstvene zaštite, uz očuvanu sigurnost podataka u skladu s novom EU regulativom (GDPR). Naime, od ove godine članice Europske unije dužne su krenuti s primjenom uredbe koja propisuje strožu zaštitu osobnih podataka.

Ilustracija
Ilustracija

Sigurna razmjena podataka posebno aktualna nakon afere s Facebook-om. Njena regulacija omogućit će ili olakšati i druge digitalne projekte u medicini. Poboljšanje tehnologije omogućilo nam je rješenja koja su omogućila značajno poboljšanje u adherenciji, odnosno boljem pridržavanju savjeta liječnika o uzimanju terapije.

Krajnji cilj ovakvog inovativnog pogleda na zdravstvo je veća vrijednost pacijentu za isti novac. Tehnologija koja bi to omogućila je već dostupna. Potrebno je ustrojiti procese i omogućiti svim značajnim dionicima u zdravstvu da daju doprinos ovakvim poboljšanjima što je i osnovni cilj konferencije.

‘Budućnost je sada’ organizirana je prvi puta 15.travnja, 2016. godine u Zagrebu te je okupila više od 380 sudionika koji su potvrdili svoje veliko zadovoljstvo programom te zanimljivim i korisnim panelima čime se potvrdilo da su ovakvi skupovi vrlo važan poticaj za daljnji napredak digitalne medicine.

Ove godine na konferenciji nas očekuje niz predavanja relevantnih stručnjaka u području digitalizacije medicine, a svi sudionici imat će priliku na konferenciji vidjeti i doživjeti digitalne projekte i rješenja koja su primjenjiva u zdravstvu.

Press materijal

Exit mobile version