Zagrebancija

DELEGACIJA GRADA PRIZRENA U GRADSKOJ UPRAVI: Shakir Totaj – kandidat za prizrenskog gradonačelnika želi učiti od zagrebačkog čelnika Milana Bandića

Kandidat za prizrenskog gradonačelnika, Shakir Totaj, zagrebačkom je gradonačelniku, Milanu Bandiću, zahvalio na prijemu te istaknuo kako su na sastanku razmijenili iskustva, naročito iz područja sporta i kulture. Također se razgovaralo o iskustvima Grada Zagreba u obavljanju komunalnih poslova te u razvoju turističke djelatnosti.

– Već neko vrijeme njegujemo prijateljske odnose s Gradom Zagrebom i siguran sam da mnogo toga možemo naučiti od vas, odnosno kako dobro rukovoditi gradom. Razgovarali smo i o tome kako unaprijediti sport i kulturu, ali i gospodarstvo – rekao je Shakir Totaj, kandidat za gradonačelnika Prizrena.

Grad Prizren, jedan je od 43 grada s kojima Zagreb surađuje.

– O točnim se detaljima neke buduće suradnje nije razgovaralo, ali sigurna samo kako će, kad do toga dođe, kultura biti prva na redu – kazala je Vesna Šimić, voditeljica Sektora za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Šimić je također naglasila da je Prizren nakon Prištine drugi kosovski grad s kojim Zagreb aktivno surađuje te da je uvjerena kako će ova suradnja biti na korist oba grada i obje države.

Exit mobile version