Zagrebancija

DAN NACIONALNIH MANJINA: Grad Zagreb slavi bogatstvo različitosti

Predstavnici 19, od sveukupno 22 nacionalne manjine, koliko ih broji Grad Zagreb, sudjelovali su u ovogodišnjoj proslavi Dana nacionalnih manjina. Osim pjesme i plesa, na svojim su štandovima, zainteresiranim posjetiteljima nudili domaće delicije karakteristične za podneblje iz kojeg potječu.

– Grad Zagreb je, što se tiče nacionalnih manjina, napravio puno toga i dao nam materijalne pretpostavke da možemo raditi i djelovati, pa mu se mi na ovaj način odužujemo. Vrlo smo zadovoljni provedbom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, kada je u pitanju Grad Zagreb – istaknuo je Dušan Mišković, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Odnos Grada Zagreba i nacionalnih manjina, koje u njemu žive, treba služiti kao primjer ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj, a bogat kulturno- umjetnički program došao je podržati i gradonačelnik.

– U ovih 17 godina mi smo, u Gradu Zagrebu, napravili jako puno projekata, a bez vaše podrške to ne bi uspjeli. No, postoji nešto što je jače od svih tih projekata, objekata, ulica, trgova, mostova, a to je multietničan, multikulturalan i multikonfesionalan grad – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Grad Zagreb ponovo je pokazao kako njeguje bogatstvo različitosti koje priliči pravoj europskoj metropoli.

Exit mobile version