Zagrebancija

Četvero u finalu za najboljeg mladog umjetnika

Rad 'Here we are now Entertainers' Dragane Sapanjoš

Autor: Maja Gujinović 4/25/2010 20:13

Tonka Maleković, Livio Rajh, Davor Sanvincenti i Dragana Sapanjoš finalisti su ‘Nagrade Radoslav Putar’ za 2010. godinu, prve i jedine godišnje nagrade za mlade likovne umjetnike u Hrvatskoj. Radove ovo četvero umjetnika između ostalih pedesetak pristiglih radova umjetnika ispod 35 godina izabrao je mnogobrojni stručni odbor.

Organizatori natječaja, Institut za suvremenu umjetnost, dobitniku ‘Nagrade Radoslav Putar’ osiguravaju dvomjesečni boravak u International Studio and Curatorial Program (ISCP) u New Yorku tijekom 2010./11. godine i samostalnu izložbu novih djela u Galeriji Miroslav Kraljević tokom 2011. godine.

Finalisti će svoje radove imati priliku pokazati od 2. lipnja u Galeriji Galženica, na izložbi ‘Finale 2010!’ na čijem će se otvorenju proglasiti i pobjednik ove prestižne nagrade.

‘Nagrada Radoslav Putar’ utemeljena je 2002. godine i nosi ime Radoslava Putara, istaknutog povjesničara umjetnosti, kritičara i kustosa, koji je svojim radom bitno usmjerio hrvatsku kulturnu scenu prema suvremenom likovnom jeziku.

 

Exit mobile version