Zagrebancija

Boris Šprem Milinoviću priprema Ustavnu tužbu

Autor: Sanjin Španović 7/29/2010 10:09

Predsjednik Gradske Skupštine Boris Šprem dignuti će Ustavnu tužbu protiv Darka Milinovića, ministra zdravstva zbgo toga što je bez da je pitao Gradsku Skupštinu ustrojio mrežu bolnica u Zagrebu.

– U samom Ustavu piše da je lokalna uprava posebno zadužena da razvija mrežu zdravstenih ustanova, a Milinovića to očito nije briga. Znate li što je Ustav? Majka svih zakona – rekao nam je jučer Boris Šprem koji i inače Ustav RH, kao i Statut grada Zagreba stalno nosi uz sebe, pa među novinarima kruži šala da njihov sadržaj zna i napamet.

U slučaju da Ustavna tužba prođe i grad Zagreb je dobije Milinović bi morao povući sve svoje odluke. Osim tužbe, Šprem je jučer napisao i pismo gradonačelniku Bandiću u kojem je od njega zatražio da se očituje što je napravio sa zaključcima Skupštine o pregovorima sa Milinovićem o bolnicama.

Milinović i Bandić  dogovorili prijelazno rješenje za pet gradskih bolnica

Podsjetimo, gradonačelnik i ministar zdravstva raspravljali su prije nekoliko o novoj mreži bolnica u Zagrebu, te su se složili da takav sustav jamči uštede čime je Bandić postupio suprotno od odluke i zaključka Skupštine.

Milinović i Bandić su se dogovorili prijelazno rješenje za pet gradskih bolnica: Dječja bolnica Srebrenjak, Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama (Goljak), Specijalne bolnice za plućne bolesti (Rockefellerova), Specijalna bolnica za psihijatriju djece i mladeži (Kukuljevićeva) i Psihijatrijska bolnica ‘Sveti Ivan’ (Jankomir). One će biti financirane preko Kliničke bolnice ‘Sestre milosrdnice’ (Vinogradska) kako bi se održala njihova djelatnost te standard zdravstvene usluge za građane Grada Zagreba.

 

Exit mobile version