Zagrebancija

Bila je to noć koju želimo što prije zaboraviti

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 11/23/2011 11:16

Kad su izvučene skupine Lige prvaka znali smo da će ovo biti najteža utakmica Modrih, znali smo da se šanse u pobjedu mjere u promilima, znali smo sve. Ipak, nismo se nadali da će Modri već u prvih 10 minuta utakmice tri puta vaditi loptu iz svoje mreže.

Dva pogotka pred kraj ublažila visoki poraz

Nadali smo se da će izdržati početni pritisak Reala i da se takva golijada na samom otvaranju utakmice neće dogoditi, ali smo se prevarili. Madriđani su izgledali kao svemirski brod u odnosu na Dinamo. Imali smo osjećaj da mogu zabiti kad god to žele, a da stvar bude gora, protiv Dinama je na teren istrčala druga momčad Reala.

Nakon prvih 10 minuta domaća je momčad povukla ručnu i nisu više napadali kao do tada. Smirili su igru, sakrili loptu od našeg prvaka i poigravali se, a na kraju su uspjeli zabiti još tri, ukupno šest pogodaka te su na taj način pokazali gdje je mjesto Modrima.

Dva pogotka Dinama samo su ublažila ružnu večer na Bernabeu, a Beqiraj i Tomečak će vjerojatno pamtiti do kraja života da su zabili Realu u gostima. Dobra stvar kod tih golova je na kraju rezultat izgleda pristojno te da Modri neće biti jedina momčad koja nikad nije zabila u Ligi prvaka.

Ta dva gola ipak ne mogu skriti svu nemoć naših nogometaša u Madridu. Od prve do posljednje minute samo je jedna momčad gospodarila terenom, ona domaća. Ni u najluđim snovima Dinamo nije mogao doći do boda, a o tri da i ne pričamo.

Impresioniranost

Još jedna stvar bode u oči, a to su prekršaji. Dinamo ih je napravio samo devet (9), a to govori ili da je Real Madrid toliko brz za našu momčad da nisu stigli napraviti prekršaj ili da nisu bili dovoljno agresivni, nego da su se išli nadigravati. A to bi bila gruba pogreška Krune Jurčića. Također nam nije jasno kako je Sammir mogao u ovoj utakmici igrati ‘bez obveza’, kako je mogao imati slobodu kad je defenziva u pitanju.

Sumnjamo da bi rezultat bio drugačiji da je Sammir imao obveze, ali ići se nadigravati s Realom bilo je ravno samouništenju.

No, nisam trener i ne bih se želio petljati u Jurčićev posao, osobito ne u ovoj utakmici protiv Madriđana u kojoj se ovakvo nešto moglo i očekivati. Neka trener sjedne sa svojim igračima i neka vide što je valjalo, a što ne. To je jedini ispravan put, analizirati utakmice protiv velikih protivnika te uvidjeti što oni imaju, a mi ne.

Osim toga, sigurno su igrači bili impresionirani. Igrali su protiv službeno najbolje momčadi 20. tog stoljeća, igrali su u hramu nogometa i nije im bilo lako. Ali baš zato su trebali dati i više od sebe. Možda i jesu, ali u tom slučaju je rezultat još više poražavajući.

Još Lyon pa povratak HNL karavani

Modrima je momčad iz Madrida pokazala gdje im je mjesto. Veliko društvo odlazi naprijed dok mi stagniramo. Već se i u uzvratnoj utakmici protiv Malmöa moglo vidjeti gdje je Dinamo, ali smo se nadali da je to samo loš dan. Na kraju vidimo da smo se prevarili i da smo ogoljeni do kraja i da je zaključak svega da se Dinamo ne može boriti s najvećim momčadima svijeta.

Realnost je Europa liga, ali tamo se ne dijeli veliki financijski kolač i to je problem. Kažu neki škola. Ne znam, ako sljedeće godine Modri uđu u LP vidjet ćemo kako smo se školovali, ali bojim se da ne bi prošli ništa bolje ni da ponovno uđemo i da Modri igraju protiv istih protivnika.

Sve u svemu, teško je u današnje vrijeme biti navijač Dinama, bar kad su europska natjecanja u pitanju. Ostao je još Lyon i glamur koji je donijela LP odlazi iz Zagreba, a vraćamo se HNL-u, našem dragom i lijepom HNL-u u kojem se utakmice ne igraju jer igrači nemaju za kruh…

 

Exit mobile version