Zagrebancija

Bespovratne potpore poduzetnicima Zagrebačke županije

Zagrebačka županija je dodijelila bespovratno 9,5 milijuna kuna svojim poduzetnicima.

Ovih dana iz Zagrebačke županije na adrese poduzetnika stižu ugovori o dodjeli bespovratnih potpora vrijedni 9,5 milijuna kuna vrijedni ugovori o dodjeli bespovratnih potpora temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini.

 4,5 milijuna od navedenih 9,5 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne djelatnosti, 3,5 milijuna kuna potpore za neproizvodne djelatnosti, a 1,5 milijuna kuna za poduzetnike početnike. Po korisniku potpore se kreću od 11 do 70 tisuća kuna.

Na natječaje je zaprimljeno 557 zahtjeva, od kojih je 465 ispunjavalo uvjete, a odobrene su 332 potpore.

„Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima naših poduzetnika i proračun Zagrebačke županije je stabilan te smo rebalansom u lipnju iznos potpora sa planiranih 7 milijuna kuna podigli na 9,5 milijuna kuna kako bi što više poduzetnika ostvarilo bespovratnu potporu“, istaknuo je zamjenik župana Damir Tomljenović,

Rijetko koja županije se može pohvaliti iznosom dodijeljenih potpora i brojem poduzetnika kao Zagrebačka županija.

Za proizvodne djelatnosti su dodijeljene potpore za nabavu strojeva i ostale opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

S druge strane, za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu alata, strojeva i ostale opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila i radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Odluke o dodjeli potpora možete pogledati na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

Exit mobile version