Zagrebancija

Besplatno kazalište za sve zagrebačke školarce

Diva u Žar ptici

Autor:: Sarah Srdar 3/30/2012 15:09

Naj, naj, naj festival pobrinuo se kako školarcima koji uskršnje praznike provode u Zagrebu ne bi bilo dosadno i kako bi se počeli privikavati na kulturu posjećivanja kazališta. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika festival je proglasila otvorenim u gradskom kazalištu Žar ptica nakon čega su djeca pogledala predstavu Lažeš, Melita.

– Ovo je idealna prilika da roditelji djecu odvedu u kazalište jer kako ih drugačije uvesti u svijet kazališta koji je zaista čaroban – rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Festival je utemeljen prije 11 godina utemeljen s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta prikaže malim Zagrepčanima.

– Osigurali smo pregršt zanimljivih predstava i iznimno smo sretni što se ovakva manifestacija odvija upravo u Zagrebu. Djeco, kazalište je vaše – poručila je Marija Sekelez, direktorica gradskog kazališta Žar ptica.

Ovim festivalom Zagreb se predstavlja na izniman način

Osim domaćih, na festivalu nastupaju i inozemne kazališne grupe, tako da je ovaj festival poprimio međunarodni karakter što pridonosi upoznavanju djece s drugim kulturama, jezicima i običajima.

– Mi smo u gradu iznimno ponosni na naša kazališta i predstave koje se u njima održavaju. Ovim festivalom predstavljamo Zagreb na izniman način, ali isto tako i mi učimo neke nove stvari iz kulturnog života drugi zemalja – dodala je Jelena Pavičić Vukičević.

Tradicionalni 12. naj, naj, naj festival održavat će se do 4. travnja, pa se pozivaju sva djeca, mame, tate, bake i djedovi u jedno od brojnih zagrebačkih kazališta koja sudjeluju na festivalu.

Važno je napomenuti kako su sve predstave besplatne, no na blagajnu kazališta mora se doći sat vremena prije prikazivanja.

 

Exit mobile version