Zagrebancija

Bandić Zagrebpakingu uzima posao izdavanja karata

Mate Kraljević

Autor: Autor:: Sanjin Španović 9/1/2010 17:37

Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga, više neće tiskati mjesečne i godišnje karte, već će to raditi Gradski ured za prostorno uređenje i izgradnju Grada, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić.

Tako je, nakon što je u lipnju Holdingu, odnosno Tržnicama oduzeo poslove prodaje na pokretnim napravama i kioscima, Bandić odlučio Holdingu oduzeti i ovaj unosni posao, a kao razlog je naveo problem ilegalne preprodaje parkirnih karata koje je do jučer istraživao Mirko Herak, pročelnik Ureda za kontrolu.

Bandić: Tako ćemo smanjiti marifetluk oko ilegalnih preprodaja

– Nešto više o problemu sa parkirnim kartama znat ćemo za dva tjedna kada će se objaviti nalazi koje je napravio Gradski kontrolni ured zajedno sa direktorom Zagrebparkinga Matom Kraljevićem. Što se tiče transparentnosti kod izdavanja godišnjih karata, da bi smanjili bilo kakav marifetluk sa kartama Odsjek za promet u Gradskom uredu za prostorno uređenje i izgradnju grada će preuzeti na sebe za iduću godinu tiskanje mjesečnih i godišnjih karata – rekao nam je Bandić.

Naplaćivanje dnevnih karata ostat će kao i dosad na Zagrebparkingu.

Herak završio istragu i nalaze poslao Čoviću i Kraljeviću

Pročelnik Ureda za kontroling Mirko Herak u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je završio istragu u ovom slučaju te da je poslao izvještaj Ivi Čoviću, Mati Kraljeviću i Milanu Bandiću. Što piše u izvještaju Herak nije želio otkriti, no Milan Bandić potvrdio je da se nešto ipak nelegalno događalo.

– Javnost će biti na vrijeme obaviještena. Dobro je kako su Herak i direktor Kraljević napravili svoj posao – dodao je Bandić.

Mate Kraljević: To ćemo financijski dosta osjetiti

Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević priznao nam je kako o ovom Bandićevom planu ne zna ništa.

– Čuo sam neke indicije, ali sa detaljima nisam upoznat. Mogu samo reći da Zagrebparking ipak više zaradi na dnevnim parkirnim kartama nego na mjesečnim i godišnjim – rekao nam je Kraljević koji točni omjer nije znao napamet reći.

– Ali to svejedno nije mali iznos koji mi nećemo osjetiti na našem računu – rekao je Kraljević.

 

Exit mobile version