Zagrebancija

Bandić za Novu u bolnici, a Ivo Josipović u Gjuri

Autor:: Elena Grassi 12/30/2009 13:34

Ivo Josipović i Milan Bandić mogli bi zajedno odbrojavati sekunde do Nove godine jer će se obojica, nakon druženja s obitelji i suradnicima, pridružiti slavljenicima na Trgu bana Jelačića, potvrdili su nam iz oba tabora predsjedničkih kandidata.

Milan Bandić će svoju novogodišnju večer započet vrlo rano, već oko devet sati. Ona će biti radna, jer će Bandić ovaj puta obnašati ulogu gradonačelnika. Tako će u obilasku posjetiti policiju, vatrogasce i prenoćište za beskućnike, a potom će se pridružiti suradnicima u Gradskoj kavani.

Vrlo vjerovatno će tamo sresti i Ivu Josipovića. Naime, u njegovom izbornom stožeru ispričali su nam kako će Josipović isto biti na Trgu.

SDP-ov kandidat za predsjednika će nakon druženja s ukućanima krenuti prema centru grada, a nakon dočeka 2010. godine i čestitanja građanima, krenut će u noćni život. Obići će nekoliko popularnih zagrebačkih noćnih klubova poput Gjure i Sax-a i tamo pričati sa mladima.

Milan Bandić neće ipak u noćni život. On će se nakon otkucavanja Nove godine zaputiti prema rodilištu Sveti Duh, gdje će dočekati prvorođenu bebu u 2010. godini.

Ovakve najave daju naslutiti kako će se, sve do izborne šutnje 9. siječnja, oba kandidata ponajviše boriti za glasove Zagrepčana. Naime, Milan Bandić ne može nikako prežaliti krah u svom gradu što ga je doživio u nedjelju.

Zbog toga njegova taktika je više okrenuta Zagrebu. U SDP-u ne žele ništa prepustiti slučaju, pa su stoga očito odlučili “lupiti kontru” i zadržati prevlast u metropoli.

 

Exit mobile version