Zapuštena kuća u Blagajskoj ulici, strah i trepet za stanare

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 7/30/2016 13:44

Zanemarivana i zapuštena stoji kuća i okolno dvorište u Blagajskoj ulici na kućnom broju 17. Takvoga izgleda, taj posjed na zagrebačkoj Trešnjevci stoji već desetak godina, otkako su ga napustili zadnji stanari. Okolni susjedi kažu, vlasnik postoji, ali ga dođe posjetiti vrlo rijetko te ga uopće ne održava.

– Došao je, pogledao, uvalio lanac. Kao da bi netko od nas išao unutra – rekao je gospodin Slavko iz Blagajske ulice.

A lokot i lanac, kažu okolni susjedi, postavljen je iz jednog drugog razloga.

– Policija je ovdje došla i rekla da se u toj kući navečer skupljaju narkomani. Vlasnik je na temelju toga zagradio kuću i to tako sada stoji – objasnio je susjed Slavko.

On je i svojim očima je vidio kako je netko u toj kući zaista i boravio.

– Navečer kad bi šetao psa, znao sam vidjeti da unutra gore svijeće. Dolazili su neki nepoznati ljudi, uglavnom u kasne sate – prisjetio se gospodin Slavko.

Stanari Blagajske zbog svega predlažu hitno čišćenje cjelokupnog posjeda.

– Apsolutno bi trebalo počistiti, ja sam razmišljao da počupam korov koji viri iz vana jer znam ispred te kuće ostaviti svoj automobil. To ću i učiniti jer skakati preko ograde zaista nema smisla. Vlasnik treba voditi brigu o tome – pojasnio je Slavko.

Osim što je neuređeno, zapušteno i pomalo zastrašujuće, okolnim stanarima problem stvaraju i razne životinje koji izviru iz tog dvorišta, poput štakora i zmija. A njima zaista ne bi trebalo biti mjesto u napučenoj ulici jedne metropole.