Zagrebačka HVIDRA dobit će svoj Dom na Črnomercu

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 9/19/2016 15:32

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Črnomerec i Trnje. Time se vraća, kako je rekao, stara praksa obilaska gradskih četvrti iz nekoliko razloga – kako bi provjerio tijek radova, uvidio koji su problemi te najavio radove koji nas još očekuju.

Zagrebačka HVIDRA napokon će dobiti svoj Dom. Oni će svoje prostore na Črnomercu dijeliti s Mjesnim odborom Ban Keglević.

– Ovo neće biti samo Dom hrvatskih ratnih vojnih invalida već dom svih hrvatskih branitelja. To će biti mjesto okupljanja na kojem će oni moći organizirati izložbe te održavati tribine i okrugle stolove – istaknuo je predsjednik HVIDRA-e Grada Zagreba Ante Tandara.

Realizacijom ovog projekta dobit će se multifunkcionalan prostor za zagrebačku HVIDRA-u i Mjesni odbor, ali i područje čitavog Črnomerca.

– Dobit ćemo veliku dvoranu koju može koristiti Vijeće gradske četvrti, ali i sva društva koja djeluju na prostoru Črnomerca – rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić dok je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić napomenuo kako će prostor biti prekrasno mjesto gdje će se okupljati invalidi Domovinskog rata i svi građani Črnomerca.

U nastavku gradonačelnik je sa suradnicima obišao i novouređeni nogostup dionice duge 360 metara od Vinogradske ulice do Ulice Nad lipom.