Vrhunska večer hardcore punka u Močvari

Sentence (Zagreb)

Autor:: Davor Hranjec 2/12/2010 12:29

Etiketa Subvultures je u Močvari imala predstavljanje svojeg prvog izdanja – split album bendova ‘I hope you suffer’ iz Varaždina te  ‘Declaration’  iz  Zagreba. Uz kupljenu kartu, se dobio i promo CD koji najavljuje vrlo skoro cjelovito objavljivanje spomenutog albuma za tu nezavisnu etiketu. Osim svirke bendova Sentence i Declaration,  trebali su nastupiti i I hope you suffer, no oni, nažalost, nisu bili u mogućnosti doći, jer su ih vremenske neprilike spriječile da svojim prijevozom dođu u Zagreb.

-.-Davor Hranjec-.-Bend Sentence iz ZagrebaNo i bez njihovog nastupa, bendovi Declaration i Sentence su priuštili jednu vrhunsku večer hardcore punk glazbe u solidno popunjenoj Močvari.

Prvo je nastupio bend Sentence, te iako im je ovo bio službeno debitantski nastup. Gledanjem i slušanjem njihove izvedbe, može se itekako osjetiti, da članovi imaju puno iskustva koje su stekli svojim angažmanom u prijašnjim bendovima.

No, ono što se može reći jest to, da je njihova svirka uživo puna energije i žestine, te da sviraju hardcore u punom smislu te riječi.

Zanimljivo da osim dva muška člana, imaju i dvije djevojke u postavi benda, koje su svojom izvedbom i nastupom dokazale da hardcore punk nije samo za mušku populaciju, već da su ovdje žene itekako ravnopravne.

Boljoj i energičnijom atmosferi pridonijelo je i to da su bendovi svirali na podiju, među gledateljima


Nakon njih, nastupio je bend Declaration. Bend koji je u usporedbi sa bendom Sentence, znatno melodičiniji, ali nikako manje žestok. Oni su svojim nastupom definitivno pokazali da imaju sviralačko znanje, te da
ga znaju vrlo iskrenom i srčanom izvedbom primjeniti na pjesme i onda kada ih izvode uživo. Beskompromisnim nastupom su dokazali da imaju i petlje i puno toga za reći i pokazati, te da ovo nije samo početak njihovog glazbenog izričaja, već i najava za njihov daljnji rad, što je osjetila i vrlo, u hardcore stilu, rasplesana publika. Ako Declaration ovako nastavi sa svojim radom, sigurno ih očekuje svijetla budućnost.

Također ono što je zanimljivo kod ovoga koncerta, jest da bendovi nisu svirali na Močvarinom stage-u, već na podiju gdje se nalazila publika, što je u ovom slučaju sveukupno, još više doprinjelo boljoj i
energičnijoj atmosferi, koja je i onako bila vrlo visoke temperature u ova hladna vremena.

>>> FOTOGALERIJU  KONCERTA POGLEDAJTE OVDJE