Ulica pretvorena u privatno parkiralište

Autor: Margarita Weisz 2/18/2015 14:23

Stanovnici Črnomerca okupili su se u ulici Željka Maričića kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo što je ulica već duže vrijeme ograđena rampom i zatvorena za promet te pretvorena u parking za osoblje Klinike za tumore.

– Ovdje smo se okupili protiv rješenja Gradskog ureda za prostorno uređenje koji je protupravno otuđio građanima Črnomerca ulicu i dodijelio je na korištenje Klinici za tumore. Tom odlukom ulica je pretvorena u parkirališno mjesto za djelatnike bolnice – rekao je vijećnik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Darko Lasić.

Posljedica takve odluke su veliki prometni čepovi u tom dijelu grada.

– Prošle godine Zagrebparking je proširio naplatu parkiranja do Selske ulice, a Maričićeva ulica je također ušla u taj sustav i već su bili postavljeni automati za naplatu parkiranja. Samovoljom nekolicine je ta ulica privatizirana, a građanima, koji su kupili godišnje parkirne karte, oduzeto je pravo da parkiraju u ovoj ulici. Također, onemogućena je vertikalna komunikacija između sjevernog i južnog dijela ovog kvarta i stvaraju se ogromne gužve na križanju sa Selskom i u samoj Selskoj ulici – objasnio je predsjednik Mjesnog odbora Bartol Kašić Toni Kaučić.

– Najveći problem su ogromne gužve u Selskoj ulici, a osim toga ovdje se moglo pronaći i neko parkirališno mjesto. Pacijenti koji dolaze u bolnicu isto tako ne mogu ući u ulicu jer je ona samo za osoblje bolnice – rekao je stanovnik Črnomerca Davor Kunst.

Najveći problem ulica zatvorena rampom predstavlja pacijentima. Predstavnici ove građanske inicijative istaknuli su da je ulica zatvorena i za pacijente koji moraju parkirati puno dalje od bolnice.

– Pacijenti su hendikepirani i ne mogu parkirati u ovoj ulici, kruže nekoliko krugova oko bolnice, parkiraju puno dalje i namuče se da bi došli na pregled – istaknuo je Kaučić.

Predstavnici zgrada, mjesnih odbora i Vijeća gradske četvrti Črnomerec poručili su da su ujedinjeni po ovom pitanju te će se, ukoliko se stvari ubrzo ne riješe, obratiti nadležnom državnom odvjetništvu.