U sanaciju uloženo 120 mil. kuna, rezultata nema

Autor: Sarah Srdar 4/21/2015 15:42

Od 2008. godine do danas u sanaciju klizišta uz Veliki potok na Fraterščici uloženo je gotovo 120 milijuna kuna, a rezultata nema. Barem tako tvrde stanari koji su već nebrojeno puta prosvjedovali i upozoravali gradske institucije na ovaj, za njih, gorući problem.

– Puno je vode prošlo potokom Črnomerec, a toliko je i obećanja gradskih vlasti koja nisu ispunjena. Ono što se napravilo su devastirali vremenski uvjeti. Bojim se da Veliki potok ne završi, prema veličini investicije, kao Sveučilišna bolnica u Blatu za koju su svojevremeno svi izdvajali sredstva. Uloženo je već skoro 20 milijuna eura, a korito potoka je devastirano, dok je kolektor napravljen do pola – kaže član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec Darko Klasić.

Tako samo dva kilometra od najduže zagrebačke ulice, Ilice, građani nemaju riješeno pitanje kanalizacijske mreže, a novac se troši. Vlasnici parcela dali su svoju zemlju Gradu kako bi se ovaj problem riješio, a revoltirani su jer Gradska uprava nije ispoštovala gotovo niti jedan od dogovora za obeštećenje. Ovo pitanje bilo je, navodno, prema tadašnjim izjavama gradonačelnika Milana Bandića i jedan od razloga za odgodu sjednice Gradske skupštine u rujnu prošle godine.

– Znate i vi da to nije bio razlog, a da je i bio, ponovno smo izgubili sedam do osam mjeseci, a da nikakvi sporazumi nisu potpisani – kaže Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Sporazum između Grada Zagreba i Hrvatskih voda još uvijek nije potpisan, iako je Skupština Grada donijela takvu odluku, a on je ključan kako bi se krenulo u poštenu sanaciju kakvu stanovnici ovog dijela Črnomerca čekaju.