Stanovnici Međimurske protiv reciklažnog dvorišta

Autor: Sarah Srdar 5/26/2015 15:59

Nije dugo trebalo čekati da se stanovnici Črnomerca pobune protiv ideje Grada i Čistoće prema kojoj bi se novo reciklažno dvorište trebalo nalaziti u Međimurskoj ulici. Naime, lokacija koja je odabrana za reciklažno dvorište omeđena je s tri strane zgradama, pa bi se otpad odlagao ispod prozora stanarima.

-.-Jabuka TV-.-– To je kontraproduktivno za stanovnike Črnomerca jer ćemo reciklažno dvorište staviti u zatvoreni stambeni objekt koji ga okružuje s tri strane. Čini nam se da nije mudra odluka dovesti građanima reciklažno dvorište doslovno pod prozore, dok na Črnomercu postoje druge, zamjenske lokacije – upozorava Darko Klasić, član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

Riječ je zapravo o izmještanju postojećeg reciklažnog dvorišta iz Šestinskog dola, a prema izjavi našeg sugovornika, Vijeće Gradske četvrti Črnomerec, izjasnilo se protiv ove odluke.

– Dobili smo odgovor da Grad indirektno forsira priču o reciklažnom dvorištu u Međimurskoj. Neki put nam se čini da se odluke Vijeća koje su u skladu s odlukama resornih gradskih ureda, poštuju, ali ako nisu, onda se ignoriraju – dodaje Klasić.

Lokacijska dozvola za izgradnju reciklažnog dvorišta u Međimurskoj ulici je dobivena, dok je zahtjev za građevinsku dozvolu već pokrenut. Ostaje tek za vidjeti hoće li stanari okolnih zgrada biti dovoljno glasni i izboriti se za gradnju odlagališta otpada na nekoj drugoj lokaciji.