Sa sjednice Skupštine povučena točka o izmjenama Prostornog plana

Izmjena i dopuna Prostornoga plana Grada Zagreba, najvažnija točka na posljednjoj sjednici Gradske skupštine, na kraju je ipak povučena s dnevnog reda. Oporbeni gradski zastupnici zadovoljni su tom odlukom.
– Prostorni plan trebali smo donijeti puno prije. U ovom Prostornom planu pomiču se granice izgradnje kućanstva u Resniku, proširuju se granice Centra za gospodarenje otpadom. Mislim da je tajming loš i ići u takvu odluku na zadnjoj sjednici nije korektno – istaknuo je gradski zastupnik Mario Župan.
Pitanje Prostornog plana i gradski zastupnik Tomislav Stojak ostavio bi budućem gradonačelniku ili gradonačelnici.
– Malo je neuobičajeno, da upotrijebim tu blagu riječ, da se na posljednjoj sjednici Skupštine donose izmjene i dopune Prostornog plana. Pogotovo zato jer je rasprava završena prije nekoliko mjeseci, pa ja znam reći u šali, ljudi koji su nešto predlagali već su i zaboravili o čemu se radi. Ovdje očito postoji neki plan, išlo se ciljano na izmjene Prostornog plana kako bi se nešto drugo moglo napraviti iza toga – rekao je Stojak.
Na javnoj raspravi koja je održana od 30. prosinca do 13. siječnja bilo je jako puno primjedbi građana, a njih gotovo 75 posto nije usvojeno.
– Sama ta činjenica govori o kvaliteti Prostornog plana jer kada ¾ primjedbi građana nije usvojeno onda taj Plan samo služi gradonačelniku i njegovoj sviti – zaključio je zastupnik Vladimir Ferdelji.
Novi sastav Skupštine pojavit će se za mjesec dana, pitanje je kako će na sve gledati novi gradski zastupnici.