S tri milijuna kuna bi oživio prostor Kina Kalnik

Autor: Sarah Srdar 4/21/2015 13:00

Prostore nekad popularnog Kina Kalnik nagrizao je zub vremena. Oko 740 metara kvadratnih prostora na zagrebačkom Črnomercu propada, a istovremeno se plaća najam prostora za rad mjesne samouprave.

– Ovdje bi moglo biti žarište kulturnog života. Ideja je ovdje smjestiti neka kazališta, Centar za kulturu i film August Cesarec i neke udruge mladih koje djeluju na prostoru Črnomerca – objašnjava Josip Jelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Obnovom bi ovaj prostor oživio uspavani Črnomerec. Prema idejnom projektu, koji je napravljen ‘pro bono’, na krovu bivšeg kina, nalazila bi se ljetna terasa.

– Terasa bi bila poluzatvorenog tipa i mogla bi zadovoljiti sve potrebe. Napravili bismo pozornicu i stotinjak sjedećih mjesta. Dio prostora bi bio natkriven, a dio bi imao pomičan krov – kaže Jelić.

Iako bi prema prvom nacrtu iz Grada za radove trebalo izdvojiti oko šest milijuna kuna, iz Vijeća Gradske četvrti Črnomerec tvrde kako je potrebno upola manje sredstava – s tri milijuna kuna bi se zadovoljile sve potrebe.

– Prostor Mjesnog odbora Bartol Kašić je u povratu i plaćamo najam da bi bili u posjedu, a multifunkcionalna dvorana u ovom zapadnom dijelu grada ne postoji. Pozvat ćemo gradonačelnika Milana Bandića da izađe u susret građanima i da nam pomogne da uredimo ovaj prostor – dodaje Darko Klasić, član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

Već u ovoj godini, iz sredstava Malih komunalnih akcija s 200 tisuća kuna pokrit će se troškovi sanacije krovišta Kina Kalnik kako bi se prostor očuvao i kako bi ulaganja Grada za revitalizaciju prostora u nadolazećim razdobljima bila manja.