Osnovna škola Alojzija Stepinca i obnova pročelja na dnevnom redu sjednice

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine nalazi se preko 30 točaka dnevnog reda ali svakako treba izdvojiti najvažnije. Prva od njih je odluka o sufinanciranju obnove pročelja višestambenih zgrada. I dok grad smatra kako će ovime pomoći svojim sugrađanima iz oporbe tvrde kako ova odluka još uvijek nije do kraja razjašnjena.

Kritika se odnosi na nejasnoće hoće li se obnavljati samo u vidu bojanja fasada ili će se postavljati i toplinska izolacija. Također smatraju kako je ova odluka nepravedna prema građanima koji žive u B i C zoni u gradu Zagrebu jer plaćaju gotovo jednak iznos.

Također oštre kritike uputit će se i na proširenje Osnovne škole Alojzija Stepinca. Naime grad želi iznajmiti poslovne prostore po cijeni od 190 000 kn mjesečno dok iz oporbe smatraju kako je taj iznos prevelik i u desetogodišnjem razdoblju grad neće imati ništa svoje. Također kritike se odnose i na loše planiranje grada jer je u ovoj školi upisano 400 učenika prije samo 3 godine dok ju danas već pohađa gotovo 700 učenika.