NEVJEROJATAN APSURD: Proglašen mrtvim, a živ i zdrav!

Borislav je, kako stoji u Mirovinskom, umro 03.03.2017. godine u Italiji u gradu Vincenzi, u kojemu kako tvrdi nikada nije bio

Borislav Ribarić, stanovnik je Ilice koji svako jutro na istom mjestu pije svoju kavu, no za Republiku Hrvatsku on je već šest mjeseci mrtav.

-Došao sam 1. rujna po svoju mirovinu koja svakoga mjeseca dolazi točno prvoga i onda su mi rekli da ne mogu dobiti mirovinu jer sam mrtav. Poslali su me u policiju, u općinu i potvrđeno mi je da sam za sve institucije mrtav – započinje Borislav svoju priču.

Borislav je, kako stoji u Mirovinskom, umro 03.03.2017. godine u Italiji u gradu Vincenzi, u kojemu kako tvrdi nikada nije bio.

-Ne mogu dokazati da sam živ. U Mirovinskom su mi rekli da sam umro 03.03., a u Matičnom uredu sam umro 27.07. i to u gradu Vincenzi u kojem nikada nisam bio. Imam i papir da sam 03.03. bio u FINI i otvarao zaštićeni račun – dodaje Ribarić.

Borislav do danas nije dobio mirovinu, a birokratskoj zavrzlami, ne nazire se kraj. Još je apsurdnije da je Borislav sve do devetog mjeseca uredno primao mirovinu- iako je prema mirovinskome mrtav već šest mjeseci.

-Ako sam umro 03.03. kako sam mogao dobivati mirovinu i četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi mjesec – pita se Borislav.

Ribariću su u navedenim institucijama rekli kako je došlo do male pogreške, a to je rečeno i nama. Do zaključenja članka nismo dobili konkretniji odgovor, no rečeno nam je kako ćemo slijedećeg tjedna dobiti detalje.

-Ako sada opljačkam banku u Vincenzi, onda ću svakako biti živ i bit će mi suđeno – ogorčen je Ribarić.

Lišavanjem identiteta na najgori ste način ubili čovjeka, zaključuje Borislav. Ovu priču nastavit ćemo pratiti.