Nema kraja gužvama na Trešnjevačkom placu

Autor: Dijana Katalinić 3/18/2016 16:52

I kako bi sjednica Gradske skupštine protekla, a da se nije postavilo pitanje oko gužve na Trešnjevačkom placu, koja svakim danom sve više ljuti stanovnike Zagreba.

– Prilično je dosta napora uloženo da se kuća na početku Ulice grada Vukovara uz Novu cestu ukloni. No, svakodnevno svjedočimo velikim prometnim gužvama oko Trešnjevačkog placa. Postoji li mogućnost da se parkirališna ploha proširi tim više što je kuća uklonjena – pitanje je to koje je gradski zastupnik Dražen Bilokapić uputio čelniku Grada Zagreba.

Gradonačelnik je obećao da će Trešnjevci napraviti centar.

– Radili smo četiri, pet godina da bi kuću na uglu Nove ceste i Trešnjevačke tržnice uklonili. Ne možemo na brzinu sve to riješiti. Već smo naručili projekt koji uključuje uređenje cijelog Trešnjevačkog trga, iako je parkiralište trenutno prioritet. Ako do jeseni uspijemo riješiti imovinsko – pravnu priču, krenut ćemo s radovima – odgovorio je Milan Bandić.

Ipak i tako nedovršen i nesavršen, Trešnjevački trg jedno je od najživljivih mjesta u Zagrebu i velika bi šteta bila ne urediti ga onako kako mu doliči.