Na Sljemenu se radi punom parom – ekipe su spremne za snijeg

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: www.sljeme.hr 11/17/2015 16:17

Meteorolozi već za vikend najavljuju temperature ispod nule i snijeg, što je dobra vijest za sve ljubitelje zimskih sportova. I glavni grad može se pohvaliti dobrim skijaškim stazama, a za nadolazeću sezonu sve je spremno.

– Topovi su namješteni na crvenom spustu. Čekamo minus i snijeg. Nadam se da će se prognoza obistiniti i da ćemo moći početi proizvoditi snijeg – najavio je voditelj skijaških staza Igor Žiljak.

Kada će prvi građani moći zaskijati još nije poznato, no na vrijeme će biti obaviješteni.

– Zemlja je još topla, mi sad moramo prvo zalediti zemlju, napraviti snijeg. Ne mogu reći sa sigurnošću hoćemo li ga uspjeti napraviti jer minus koji se najavljuje neće trajati dugo. Dobro nam je poznat božićni jugo koji nam sve odnese. Ali prognoze su dobre, vidjet ćemo kada ćemo otvoriti, obavijestit ćemo građane u kojoj smo fazi pripreme staze – dodao je Žiljak.

No, ukoliko vremenske prilike ne budu išle na ruku, struka se kune da je umjetni snijeg bolji za skijanje, a na Sljemenu će ga proizvoditi koliko god budu mogli.

– Topovi su spremni za Snježnu kraljicu za građanstvo, jer taj je snijeg puno kvalitetniji, drži na većim temperaturama. Na svjetskim kupovima se radi isključivo umjetnim snijegom. Bez obzira na sve mi ćemo raditi snijeg koliko god ćemo moći i imati uvjete za to – izjavio je Igor Žiljak.

Vrijedna ekipa koja danonoćno radi kako bi Sljeme bilo spremno za zimske radosti, zaslužuje svaku pohvalu. Jer, Zagreb je jedini glavni grad koji se može pohvaliti i svojim skijaškim stazama, stoga je i prava svjetska atrakcija.