Na red za uređenje došao je i odvojak Gorenci

Autor: Ana Stilinović, FOTO: PrtsScr Jabuka TV 5/26/2016 12:01

Gradskoj četvrti Črnomerec ostalo je niz ulica koje je potrebno urediti i asfaltirati, između ostalog i odvojak Gorenci.

– Dužina je značajna 260 metara i na ovaj način smo krenuli rješavanje problema ove sezone. Kao što znate, vijeće Gradske četvrti Črnomerec je u početku mandata, prije tri godine donijelo odluku da će pokušati riješiti sve neasfaltirane puteve ili dijelove unutar naših Mjesnih odbora. Tu se prvenstveno radi o odvojcima gdje asfalt još nije prošao. Jedan od tih je i ulica Gorenci – istaknuo je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić. 

Radovi bi trebali završiti kroz nekoliko dana. 

– Mislim da je bilo nekoliko rebalansa, pa je sveukupno došlo oko 200 tisuća kuna. S obzirom da se radi o karakterističnoj ulici koja je dosta zavojita s različitim nagibima, nije imala riješene slivne vode, pa je taj troškovnik takav kakav je – dodao je Jelić. 

Uređenju se posebno vesele svi stanovnici odvojka Gorenci. 

– Zadovoljni smo, zašto ne bi bili. Jedva čekam da bude gotovo i da ne bude više prašine – veselo je rekla gospođa Marica. 

– Dobili smo plin, vodu i kanalizaciju, onda je normalno da se cesta razrovala i stalno smo govorili da nam treba to popraviti. Hvala Bogu da su došli i to nam popravili. Sretna sam što imamo pravu cestu da možemo hodati normalno po njoj. Napokon nešto lijepo – dodala je susjeda. 

Stanovnici nestrpljivo iščekuju idući tjedan kada bi prašinu trebao zamijeniti novi asfalt.