Krenula izgradnja parka Kate Šoljić na križanju Selske i Baštijanove

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 3/1/2016 15:55

Park Kate Šoljić, smješten na samom križanju Selske i Baštijanove ceste, napokon je dočekao svoju izgradnju i uređenje. Početak radova na tom parku imenovanom po pokojnoj junakinji Domovinskog rada, otvorila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba,  Vesna Kusin.

– Ovdje će se urediti park u kojem će jedan dio imati dječje igralište koje će biti prilagođeno i djeci s invaliditetom, a njima će, kao i drugim osobama s invaliditetom biti prilagođeni i svi ulazi u park – objasnila je Kusin. Dodala je kako će se, osim postojećih divljih kestena, u parku zasaditi i druga zelenila.

Osim dječjeg igrališta sa sjeverne i istočne strane na kojem će biti položene tribine, na južnoj strani parka izgradit će se staze koje će tvoriti male intimne kutke. Park će dobiti javnu rasvjetu, ali i druge sadržaje.

– Bit će dvije pojilice, dvije fontane s vodom za piće. Postavit će se i klupe, stalak za bicikle, koševi za smeće i sve ostalo što ide u urbanu opremu – izjavio je Damir Đerzić, pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture. 

Iz Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – sjever poručuju kako će ovaj park biti na ponos svima.

– Sretan sam što smo nakon dužeg vremena i čekanja dočekali početak radova. Siguran sam da će ovo biti jedan reprezentativan park koji će biti na ponos cijeloga grada Zagreba. Trešnjevka – sjever izrazito je urbanizirana četvrt i nama je svaki kvadrat parka ovdje bitan – poručio je Ivan Butorac, predsjednik VGČ Trešnjevka – sjever.

Zamjenica gradonačelnika najavila je i vrijeme trajanje radova te vrijednost same investicije.

– Radovi će trajati 4 mjeseca i do ljeta će sve biti gotovo. Sama investicija vrijedna je 3 300 000 kuna. Kišni je ovo, ali radosni dan – rekla je Kusin.

A još radosniji dan bit će kada se radovi na parku privedu kraju te stanovnici Trešnjevke – sjever počnu provoditi kvalitetno vrijeme u novoizgrađenom parku s puno sadržaja, kakav im je godinama nedostajao.