Kontejneri prepuni smeća – svakodnevica Knežije

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 5/3/2016 18:37

Stanovnici Knežije već mjesecima gledaju ružnu sliku velike nakupine smeća koji se gomila u i izvan kontejnera po čitavom naselju. Razlog tomu je, kažu stanovnici, što Čistoća neodvoljno puta dolazi pokupiti otpad, pa je nimalo lijep prizor nagomilanog smeća u ovom zagrebačkom kvartu svakodnevnica.

– Ružno je, naravno da je ružno. Ne mogu reći da je lijepo kad nije. Prerijetko se odvozi to smeće, pogotovo ova plastika. Jako je puno toga – očajno je rekao jedan stanovnik Knežije.

– Tu se stalno nakuplja smeća i smeća. Mislim da bi trebalo postaviti više kontejnera tu po kvartu, jer ovo stvarno katastrofa izgleda – rekla je jedna prolaznica.

A u trenutku dok smo pričali sa stanovicima, po veliku nakupinu otpada došli su djelatnici Čistoće. Smeće se, kažu djelatnici, kupi svakoga tjedna, no ono se uvijek brzo napuni novim.

– Praznimo svaki utorak i svaki put je puno. Dođemo kad god imamo vremena. Kad je dojava, dolazimo mi to i češće  izprazniti. Svaki puta kada dođemo, puno je. No, nije samo tu, svugdje je to tako – objasnio je djelatnik Čistoće.

Na problem prevelike nakupine smeća, upozorava i Stjepan Videc, potpredsjednik Vijeća mjesnog odbora Knežija.

– To je katastrofa. Ovo smeće je tu stajalo desetak dana. Užas, užas – bio je ogorčen Videc.

Gospodin Videc kaže kako su oko nedovoljnog odvoza smeća ovih dana u mjesnom odboru imali i sastanak, no nije siguran hoće li se taj problem u skoroj budućnosti uspijeti riješiti.

– Došao mi je predsjednik mjesnog odbora i rekao da su imali sastanak za premali broj kontejnera i smeće koje se neredovito odvaža. Što sad bude od toga ja ne znam – izjavio je Videc.

Bilo kako bilo, djelatnici Čistoće pred našim očima ispraznili su kontejnere prepune smeća na Knežiji.  No nebi to bilo neuobičajeno, da malo dalje od istih kontejera nije stajao automobil Zagrebačkog holdinga. Je li to bila dojava o našem dolasku  i brzopotezna akcija djelatnika Čistoće – presudite sami. No ostaje činjenica da se smeće u tom kvartu svakako treba češće odvoziti, kako bi stanovici mogli odložiti otpad kada god to požele, ali  i kako ne bi svakodnevno morali gledati nimalo lijep prizor ogromne hrpe smeća kad god izađu  iz vlastitog stana.