Ide se u izmjenu Statuta, Nenad Matić i Zelena lista na izbore s Bandićem

Tri zastupnika za srpsku nacionalnu manjinu, dva za bošnjačku i jedan za albansku- tako bi izmjenom Statuta trebao izgledati novi saziv Skupštine nakon lokalnih izbora.

 

– Ta tema je za nas važna, time dokazujemo multikulturalnost i internacionalnost u Gradu Zagrebu. 21. ožujka je prvo čitanje izmjene Statuta, potom 19. travnja drugo čitanje i nadamo se da će ova odluka naići na odobravanje. Prema tome bi u Gradskoj skupštini moglo sjediti 57 zastupnika – izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prijedlog je trenutno u javnoj raspravi, te se poziva zainteresirana javnost da se u istu i uključi.

– Ministarstvo uprave je poslalo poziv svim gradskim vijećima da iskoriste ovu mogućnost, Zagreb je na to pristao. Trenutno je u tijeku javna rasprava i bit će nam drago da se u njega uključi sva zainteresirana javnost i da svoje prijedloge – dodala je Pavičić- Vukičević.

Izmjena Statuta dolazi upravo uoči lokalnih izbora, gdje se oko kandidata, aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, okuplja zajednička suradnja i sa, između ostalih, Zelenom listom. Ovo su njihovi prioriteti.

 

-Gospodarenje otpadom je jedan od prioriteta, zatim zaštita kućnih ljubimaca od ubijanja, iako je i sada Grad Zagreb u tom dijelu na visokoj razini, trudit ćemo se i bolje. Također, tražit ćemo i više za amaterski sport, amaterska kulturna društva i osnivanje Centra za zaštitu potrošača kada je u pitanju zdrava hrana. Tražit ćemo natkrivanje sjeverne tribine, jer iako smo Zeleni, krv nam je plava – izjavio je potpredsjednik Gradske skupštine Nenad Matić.

Prijenos sjednice Gradske skupštine pratite u programu Jabuke TV u utorak od 9.00 sati ujutro.