Hrabre prodavačice same ščepale drskog kradljivca

Autor: Boris CvetkovićFoto:: Davor Hranjec 11/25/2009 16:10

 – Ma, već je bio tu u subotu i sjećam se da je nakon njega nestala hrpa ženskih i muških čarapa, ali ga mi nismo odmah povezale sa krađom. Sad je na sebi imao crni ruksak i crnu jaknu, te se na odjelu čarapa nekako čudno ponašao – priča nam A.G., prodavačica u dućanu Prehrane u Savskom gaju.

Ona se naime jučer oko 12.45 zajedno sa svojom šeficom Z. Š. hrabro suproastavila lopovu koji je bezobrazno pokušao ukrasti 13 pari čarapa i pobjeći. No, to mu nije pošlo za rukom.

Proćelavi je lopov, sa malo sijede kose i samo jednim zubom dok je bio na odjelu čarapa, prema riječima prodavačice, stalno pogledavao uokolo.  A.G. je tada došla do kradljivca i shvatila da nedostaje hrpa čarapa.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU IZ DUĆANA HRABRIH PRODAVAČICA

Lopov K.K. (35) joj je uporno pokazivao na prazan ruksak i govorio kako nema ništa. Ali tada je do njega došla šefica dućana Z.Š. (50).

– Isčupala sam mu pet pari muških čarapa koje je sakrio ispod košulje, a on je jadan -.--.-zacvilio: ‘Samo nemoj zvat policiju, pusti me, pusti me’. U tom sam trenutku imala nadljudsku snagu. Primila sam ga za jaknu i držala punih pet minuta dok je pokušavao pobjeći – prepričava nam šefica dućana svoj pothvat nad lopovom visokim oko 170 centimetara i teškim oko 70 kilograma.

Iako ga je držala ček pet minuta u klopci, lopov se nakon grčevite borbe ipak uspio osloboditi te pobjeći u pravcu Savskog mosta.

Međutim, prodavačica A.G. je u međuvremenu uspjela pozvati policiju koja je ubrzo dojurila. Kradljivca su uhvatili 300-tinjak metara od dućana. Kod njega su pronašli još osam pari čarapa.

K.K. je u policijskim arhivama već dobro poznat zbog više desetaka krađa, teških krađa i drugih nedjela.