VELIKA GORICA

Zbog novog terminala

svi zaposleni ostaju u ZLZ-u

NOVE PRILIKE I POSLOVI

CA

Predstavnici tvrtke Bouygues predstavili su projekt proširenja terminala Zračne luke Zagreb te pozvali hrvatske investitore na suradnju

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 11.04.2012. 16:16h

Želimo nove poslove u Hrvatskoj, pogotovo ako govorimo o zrakoplovnoj industriji. Projekt proširenja terminala Zračne luke Zagreb zadržat će sve trenutne zaposlenike, koncesionare i dioničare, ne želimo nikoga ostaviti bez posla. Uz postojeće zaposlene, bit će moguće zaposliti još ljudi - rekli su predstavnici tvrtke Bouygues na novinskoj konferenciji povodom predstavljanja sajma REXPO.

Dodali su kako je ovaj posao  izvrstan početak francuskih i hrvatskih poslovnih odnosa te poručili kako će se detalji proširenja zagrebačke zračne luke moći vidjeti na navedenom sajmu 19. i 20. svibnja u Hypo Centru.

- Oslanjamo se na zagrebačke kontraktore, već surađujemo s nekima, a očekujemo da se u cijeli projekt uključe hrvatski investitori i hrvatske banke - poručili su iz Bouyguesa.

Na sajmu će se predstaviti 38 izlagača

Artur Gedike, glavni izvršni direktor Fantasylanda, istaknuo je kako je poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj nužno za gospodarski oporavak. Kao primjer je naveo projekt zabavnog Parka u Samoboru koji bi, po svoj prilici, trebao privući veliki broj turista koji u Hrvatsku ne dolaze isključivo zbog mora i ljetovanja.

- Projekt zabavnog parka u Samoboru mijenja sliku kontinentalnog turizma. Moramo krenuti raditi, zaboraviti na glamur i primiti se posla, stvoriti nova radna mjesta - kazao je Gedike.

Riječ je o tome da Hrvatska ima puno prostora razvijati turističku ponudu i u svojim drugim djelovima, izuzev Istre i Dalmacije.

Na sajmu će se predstaviti 38 izlagača, a očekuje se dolazak stranih investitora iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije.

Prisutni su se složili kako će REXPO Zagreb 2012. okupiti najbolje domaće i strane investitore te da će upravo ovaj sajam biti mjesto razmjene vizitki i imena, odnosno kapitalizacije.

KLJUČNI PODACI

  • NOVE PRILIKE I POSLOVI
  • Zbog novog terminala svi zaposleni ostaju u ZLZ-u

Autor:

Jelena Jakšić

11.04.2012.

16:16h


ŽUPANIJA, NAJČITANIJE