Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Velika Gorica
NOVE PRILIKE I POSLOVI
Zbog novog terminala svi zaposleni ostaju u ZLZ-u
Predstavnici tvrtke Bouygues predstavili su projekt proširenja terminala Zračne luke Zagreb te pozvali hrvatske investitore na suradnju
slika vijesti

Photo CA
Članak

Autor: Jelena Jakšić
Objavljeno: 11.04.2012. 16:16h

Želimo nove poslove u Hrvatskoj, pogotovo ako govorimo o zrakoplovnoj industriji. Projekt proširenja terminala Zračne luke Zagreb zadržat će sve trenutne zaposlenike, koncesionare i dioničare, ne želimo nikoga ostaviti bez posla. Uz postojeće zaposlene, bit će moguće zaposliti još ljudi - rekli su predstavnici tvrtke Bouygues na novinskoj konferenciji povodom predstavljanja sajma REXPO.

Dodali su kako je ovaj posao  izvrstan početak francuskih i hrvatskih poslovnih odnosa te poručili kako će se detalji proširenja zagrebačke zračne luke moći vidjeti na navedenom sajmu 19. i 20. svibnja u Hypo Centru.

- Oslanjamo se na zagrebačke kontraktore, već surađujemo s nekima, a očekujemo da se u cijeli projekt uključe hrvatski investitori i hrvatske banke - poručili su iz Bouyguesa.

Na sajmu će se predstaviti 38 izlagača

Artur Gedike, glavni izvršni direktor Fantasylanda, istaknuo je kako je poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj nužno za gospodarski oporavak. Kao primjer je naveo projekt zabavnog Parka u Samoboru koji bi, po svoj prilici, trebao privući veliki broj turista koji u Hrvatsku ne dolaze isključivo zbog mora i ljetovanja.

- Projekt zabavnog parka u Samoboru mijenja sliku kontinentalnog turizma. Moramo krenuti raditi, zaboraviti na glamur i primiti se posla, stvoriti nova radna mjesta - kazao je Gedike.

Riječ je o tome da Hrvatska ima puno prostora razvijati turističku ponudu i u svojim drugim djelovima, izuzev Istre i Dalmacije.

Na sajmu će se predstaviti 38 izlagača, a očekuje se dolazak stranih investitora iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije.

Prisutni su se složili kako će REXPO Zagreb 2012. okupiti najbolje domaće i strane investitore te da će upravo ovaj sajam biti mjesto razmjene vizitki i imena, odnosno kapitalizacije.

ključne riječi zračna luka zagreb, bouygues, rexpo, investicijska klima, međunarodni sajam, artur gedike, samobor, hrvatske banke
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...