Trenutna pozicija: Naslovnica>Županija>Velika Gorica
ODLUKA KOLEGIJA
U Gorici najniže naknade za legalizaciju objekata
Prijedlog je da se u V. Gorici odrede najniže cijene, kako bi se što veći broj vlasnika nelegalnih objekata potaknuo na njihovu legalizaciju
slika vijesti

Photo www.gorica.hr
Članak

Tekst: www.gorica.hr
Objavljeno: 19.09.2011. 17:19h

Na posljednjem kolegiju gradonačelnika Velike Gorice, održanom u petak 16. rujna, usvojen je zaključak o prijedlogu Odluke o određivanju vrijednosti jediničnog iznosa za pripadajuću položajnu zonu u kojoj se nalaze nezakonito izgrađene zgrade.

Prema tom prijedlogu, Velika Gorica bi imala najniže propisane cijene naknade legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

Budući je Vlada Republike Hrvatske svojom Uredbom o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru odredila raspone naknada za pojedine položajne zone, prijedlog gradonačelnika Barišića je da se u Velikoj Gorici odrede najniže cijene, kako bi se što veći broj vlasnika nelegalnih građevina potaknuo na njihovu legalizaciju, posebice kućanstva skromnijeg socijalnog statusa. Prijedlog Odluke bit će uvršten na prvu iduću sjednicu Gradskog vijeća.

ključne riječi velika gorica, naknada za legalizaciju objekata, uredba o naknadi nezakonito izrađenih objekata
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...